Τα οφέλη της Τροχοσανίδας

Το Skateboarding και τα skateparks άρχισαν να προβάλλονται και να χρησιμοποιούνται με διάφορους νέους τρόπους για να συμπληρώσουν τα ακαδημαϊκά μαθήματα στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων νέων μη παραδοσιακών προγραμμάτων φυσικής αγωγής με σκέιτμπορντ, όπως το Skatepass και το Skateistan. Σκοπός ήταν η ενθάρρυνση των νέων για συμμετοχή, αυτοπειθαρχία και αυτοπεποίθηση.  Η ενασχόληση με το skateboarding έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία, αφού ενισχύει  την ισορροπία των μυών και των οστών, καθώς και στην διάπλαση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα της νεολαίας, αφού αναδεικνύει τον αμοιβαίο σεβασμό, την υπομονή και επιμονή, την συνύπαρξη και συνεργασία, την αυτοπειθαρχία και αυτοπεποίθηση. Τέλος η ενασχόληση με το skateboarding  ενθαρρύνει την κοινωνική δικτύωση, την καλλιτεχνική έκφραση και την εκτίμηση στο περιβάλλον.!

 

Το κοινωνικό άθλημα του Skateboarding

Το skateboarding συνδέεται όλο και περισσότερο με ευρύτερα κοινωνικά οφέλη. Συχνά υποστηρίζεται ότι τα ανεξάρτητα, ριψοκίνδυνα, ακόμη και  τα οικονομικά (ένα skateboard με κορυφαία γραμμή κοστίζει κάτω από £ 150),  χαρακτηριστικά του skateboarding είναι ακριβώς αυτά που η σύγχρονη κοινωνία επιθυμεί να προωθήσει.

Η παρουσία του skateboarding στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προσελκύσει νέους σκέιτερ (συμπεριλαμβανομένων των γυναικών), θα ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων skateparks και θα ενισχύσει τις κοινωνικές επιχειρήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και εκατοντάδες επαγγελματίες.!

Το άθλημα μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά για την επανένταξη μειονεκτούντων νέων, να προωθήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των γενεών, να εμπλουτίσει την πολιτιστική πολυμορφία, να ενισχύσει τη σωματική και ψυχική υγεία των μεσήλικων και να υποστηρίξει ακόμη και τα άτομα με σοβαρές αναπηρίες.

 

Άθληση για όλους με την τροχοσανίδα

Το  skateboard είναι μορφή αερόβιας άσκησης όπως το περπάτημα, το κολύμπι, το τρέξιμο με πολλά κάρδιο-αναπνευστικά οφέλη. Είναι μια δραστηριότητα στην οποία πραγματοποιείται κίνηση πάνω στη σανίδα στο τσιμέντο ή στις ειδικές πίστες που υπάρχουν στα πάρκα πολλών πόλεων. Δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και μπορεί να γίνει από όλες τις ηλικίες ατομικά ή ομαδικά.

Σε προχωρημένο επίπεδο η προπόνηση μπορεί να γίνει απαιτητική άσκηση αν κατά την διάρκεια εκτελούνται άλματα στροφές, ταχύτητα. (Αγωνιστικό Skateboarding)

Το skating γυμνάζει όλο το σώμα και ιδιαίτερα τους μυς των κάτω άκρων. Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι μυς δραστηριοποιούνται ώστε να υπάρχει σωστή στάση του σώματος.

Παράλληλα βελτιώνεται η αντοχή, η  μυϊκή δύναμη και η ισορροπία του σώματος.

Η αερόβια αυτή άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους καθώς υπολογίζεται ότι μια για μια ώρα skateboard ήπιας έντασης ένας μέσος άντρας καίει 316 θερμίδες!

Σχετικά:

Skate Parks

Ολοένα και περισσότερο γίνονται πιο έντονα τα αιτήματα της Πολιτείας αλλά και των Ο.Τ.Α. για την κατασκευή οργανωμένων χώρων άθλησης Τροχοσανιδών (skateboard) και Τροχοπατινιών. Η

Περισσότερα

Τροχοσανίδα

Το Skateboarding είναι ένα άθλημα δράσης καταγωγής Ηνωμένων Πολιτειών που περιλαμβάνει ιππασία και εκτέλεση κόλπων χρησιμοποιώντας skateboard, καθώς και ψυχαγωγική δραστηριότητα, μορφή τέχνης, δουλειά στη

Περισσότερα