Skate Parks

Ολοένα και περισσότερο γίνονται πιο έντονα τα αιτήματα της Πολιτείας αλλά και των Ο.Τ.Α. για την κατασκευή οργανωμένων χώρων άθλησης Τροχοσανιδών (skateboard) και Τροχοπατινιών.

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων που δύναται να υποστηρίξουν την διεξαγωγή των δύο αθλημάτων πρέπει να γίνονται σε κατάλληλους, οργανωμένους και ειδικά σχεδιασμένους χώρους. Πρωταρχικός στόχος είναι η μέγιστη δυνατότητα εξέλιξης αλλά και η απαιτούμενη ασφάλεια.

Ο προτεινόμενος εξοπλισμός πάρκων Τροχοσανίδων (skate parks) πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ14974 (Facilities for users of roller sports equipment – Safety requirements and test methods). Όλος ο εξοπλισμός  πρέπει να κατασκευάζεται από εργοστάσια πιστοποιημένα, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001-Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, ή ισοδύναμο.

Παράλληλα, ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί, είτε για εξάσκηση, είτε για ψυχαγωγία πρέπει να απευθύνεται α) σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (παιδιά, ενήλικες) β) σε διαφορετικά επίπεδα χρηστών (beginners, intermediate, advanced).

Η κατασκευή επιφανειών ολίσθησης θα πρέπει να μπορεί να γίνει είτε με fiberglass είτε κάνοντας χρήση της δυνατότητας κατασκευής πάρκων τροχοσανίδας (skate parks) από σκυρόδεμα με ειδικό σχεδιασμό.

Επί προσθέτως, δύναται να υπάρχει η επιλογή στατικού ή αρθρωτού τύπου πάρκου τροχοσανίδας (skate park), με τον τελευταίο τύπο να επιτρέπει την μετακίνηση και επανατοποθέτηση του εξοπλισμού δημιουργώντας διαφορετικές εμπειρίες στο χρήστη.

Για την δημιουργία πιο ελκυστικού πόλου έλξης, θα συμπληρώνεται μεμονωμένος εξοπλισμός (smart και συμβατικός αστικός εξοπλισμός, πολυόργανο άθλησης, φωτιστικά σώματα).

Ο σχεδιασμός της εκάστοτε πίστας θα περιλαμβάνει όλη την γκάμα του εξοπλισμού που προτιμούν οι χρήστες, ενώ στο σχεδιασμό κάθε πίστας θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα επιτόπιας αυτοψίας του χώρου παρέμβασης με σκοπό την χρήση customized εξοπλισμού για την κάλυψη των απαιτήσεων τόσο των Αναθετουσών Αρχών όσο και του κοινού.

Σχετικά:

Τα οφέλη της Τροχοσανίδας

Το Skateboarding και τα skateparks άρχισαν να προβάλλονται και να χρησιμοποιούνται με διάφορους νέους τρόπους για να συμπληρώσουν τα ακαδημαϊκά μαθήματα στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων νέων

Περισσότερα

Τροχοσανίδα

Το Skateboarding είναι ένα άθλημα δράσης καταγωγής Ηνωμένων Πολιτειών που περιλαμβάνει ιππασία και εκτέλεση κόλπων χρησιμοποιώντας skateboard, καθώς και ψυχαγωγική δραστηριότητα, μορφή τέχνης, δουλειά στη

Περισσότερα